Hvalpebidning

Nå hvalpen bliver født har den lukkede øjne og lukkede ører. Øjnene åbnes omkring 14 dage efter. og ørerne omkring 3 uger. Hvalpens stærkeste sanser fra starten af livet er lugtesansen og følesansen. Indenfor de første 5 min. af deres liv har de lært at finde mælken og die fra deres mor.

Så snart syn og hørelse er brugbar, begynder de at udvikle mange andre ting, smertetærsklen, Det gør de ved at bide hinanden. Hvalpene er nu begyndt, at få deres første tænder igennem, og det gør ondt på dem, så hvalpene bider også i ting. F.eks hvis du sidder med hvalpen, kan den begynde at gnave lidt i dine hænder eller fingre, dit tøj , hår osv. De bider meget i deres legetøj. og når hundemor leger med dem, kan de finder på at bide moderens ben og hale. Hvis de bider for hårdt, vil deres hundemor snerre af dem, og vende dem om på rygen.

Når hvalpen bliver hentet fra opdrætteren når den er 8 /9 uger, har den ikke pludselig glemt alle de ting, den var igang med sammen med sine søskende og hundemor.

Det er nu, at udvikling og forandring er enormnt for den, verden er kæmpe stor lige nu, og alt er nyt. 

 "Hundemor er væk, de mennesker som jeg plejer at se, siden jeg åbnede øjnene, dem jeg elskede, mine søskende er helt væk. Og de ny mennesker vil gerne have, at jeg skal opføre mig ordentligt. Jeg skal være alene hjemme uden at være ked af det, jeg skal lære at være renlig, kunne tisse udenfor, hvordan gør man det? , og så skal jeg hold op at gnave i ting. Det kan jeg ikke forstå, det gjorde jeg sammen med alle mine søskende,"

Ja det er forfærdeligt hårdt at være en hundehvalp. Det er derfor, vi skal hjælpe dem til at forstå med kærlighed. 

Hunde mor snerrer, søskende i kuldet piver højt, når det gør ondt. Det er det vi skal ind på.

Målsætning: Hvalpen skal lære bidehæmning, (at styre sine tænder og være forsigtig med menneskehænder).

Punkt 1

Så snart hunden napper dig et sted hårdt,   hyl AV og holde hvalpens tunge lidt forsigtig ned med din tommelfinger, sig nej giv slip og gå væk fra  hvalpen.

Punkt 2

Samme som punkt 1, men nu hyler du også AV når hvalpen bider lidt svagere

Punkt 3

Samme som punkt 1 og 2  hyl AV og gå væk uanset hvor lidt hvalpen bider

Punkt 4

Samme som punkt 1+2+3  hvis hvalpen selv stopper, når du har sagt AV  ros den og giv en godbid

Punkt  5

hvalpen sidder sammen med dig uden at bide , husk at rose og giv godbid.

 

Hvis hvalpen er helt håbløs en dag, kan du i stedet løfte den op og sætte den ind i et andet rum for sig selv i et minut.

Hvalpe som har meget overskudsenergi kan ofte være værre til at hvalpebide. vær påpasselig med at hvalpen bliver aktiveret udendørs i passende mængder, ikke for lidt og ikke for meget.

 

Dyrefondets og vores juleråd

En god jul sammen med hunden

 

 

Hvis I har problemer er I velkomme til at kontakte os på mail eller tlf.

 • Tag ikke hunden med på juleindkøb
 • Skån hunden for al for megen julevirak
 • Lad aldrig hunden være alene med levende lys og med halsbånd på.
 • Pas på, at hunden med hale eller snude ikke vælter de levende lys eller brænder sig på dem
 • Pas på, at hunden ikke bider i plast - eller glaspynt.
 • Julerejse med hund:  Giv hunden et skilt på med den midlertidige adresse og telefonnummer.
 • Tag kun hunden med på julebesøg, hvis den er inviteret, og husk transportkassen.
 • Plastlegetøj, piberensernisser, glaskugler, fjerkræ- og svineben, chokoladeskålen, julegavepapir, bånd, nål fra juletræet,  Hold alt dette væk fra hunden.
 • En hundemave har bedst af den vante kost. Undgå fede og søde sager. Undgår også overfodring
 • Gå korte, men hyppige ture, hvis vejret er meget koldt.
 • Flere ting i hjemmet, som visse stueplanter og madvarer, kan være mere eller mindre farlige for vores familiedyr. når vi her i juletiden hygger os med julestjerner, azaleaer,rosiner,vindruer og chokolade, udgør de en forgiftningsfare for vore firbenede venner
 • Giv ikke levende dyr i julegave

Køresyge:

Det er vigtigt at hunden ikke lige har spist inden den skal køre. Hvis hunden har kastet op i transportkassen nogle gange, er det nok blevet et psykisk problem. Prøv at sætte transportkassen ind i stuen med døren åben. Giv den gulerod, kylling eller noget andet den kan lide i kassen og ros den. Prøv efter nogle dage at lukke døren, mens den spiser en guf og ros. Lad den bare være der i kort tid. Kør nogle korte ture, hvor I sidder med den på skødet i bilen. Sprøjt DAP i bilen først. Det er et rigtigt godt middel til afstresning. Efter nogle uger, så sprøjt DAP i transportkassen, sæt hunden ind i den og ros. Kør ikke. Efter I har gjort dette nogle dage, så prøv at køre med den en lille tur. Det er en lang proces - men det virker. Vi har selv prøvet det. Der skal kun bruges 3-5 sprøjt DAP i kassen hver gang - så flasken holder længe.

Afføring:

Det er ikke godt hvis hunden spiser for meget af det - den bliver bare tyk og der er jo ikke den rigtige næring i - og så fylder det i maven - istedet for rigtigt mad. Der er desværre kun een løsning: Skynd jer at samle op, når hunden har lavet noget. Går man langt nok, kan den godt lave det udenfor haven - men tit foretrækker de haven, mens de er hvalpe.

 

Lad aldrig hunden have halsbånd på, når den er alene hjemme!! Det kan være livsfarligt, hvis den hopper op og det sætter sig fast i dørhåndtag, krog eller lignende. Den kan risikere at blive kvalt.